onsdag den 10. oktober 2012

Guilty Pleasure


-Er det pinligt at kunne lide paranormal fiktion med vampyrer?
-Måske lidt...
-Kan jeg lide paranormal fiktion med vampyrer?
-HELL YEAH!!!!

Hvorfor har vampyrer fået sådan et dårligt ry? Ja, Twilight-serien, med sine teenage problemer og budskabet om, "at hvis du ikke har en kæreste, så kan du lige så godt lægge dig til at dø i en skov", fik os alle til at krumme tæer, men nu er der gået flere år.

Kan vi ikke komme videre, så os der er besatte af paranormal fiktion, vi ikke skal stå og ligne én stor undskyldning i boghandlen? Jeg føler lidt at jeg skal bestille mine vampyr fix på net-shops... og det er jo ikke fordi det er porno vi snakker om... men hvis jeg fortæller at den bog jeg læser handler om vampyrer, så kan jeg bare se folks lille rul med øjnene imens de telepatisk skrige med en hånlig latter; "DU ER EN TWILIGHT FAN!". og det er jeg ikke...

...Tilgengæld er jeg nu blevet stor fan af 'Anita Blake, vampire hunter' serien....og nej, den har en ingen lighed med 'Buffy'... så lad vær med at se sådan på mig!

Jeg hentede de første 3 bind i den 18 bind lange serie på biblioteket i lørdags, i tirsdag hentede jeg bind 4 - 6... i dag,, onsdag er jeg næsten færdig med bind 4... jeg er besat.


Jeg læser ikke krimier... men smid et par zombier og en vampyr ind, og så er det åbenbart nok for mig, til at det bliver god litteratur. For 'Anita Blake' er en paranormal krimi serie.

Historierne udspiller sig i byen St. Louis i USA, i et alternativt univers, hvor vampyrerne i bedste 'True Blood' stil er blevet alment kendte, og med dem vareulve, zombier og andre "monstre". Hovedpersonen, Anita Blake, er necromancer, og arbejder for et firma der specialisere sig i at vække zombier, hun er konsulent for politiets paranormale drabsafdeling, hvor de efterforsker drabssager foretaget af "monstre", og så er hun vampyr jæger. Hun er altså ikke den store fan af, at vampyrerne skal have flere rettigheder, men som konsulent for politiet kan hun alligevel ikke sidde overhørig, når flere byens "Master Vampyrer" pludselig bliver fundet myrdet i bind 1. Efterforskningen bringer hende til vampyren Jean-Claude, som straks fatter interesse for hende, men hvor sandt er det at hun ikke er interesseret i ham?

'Anita Blake, Vampire hunter' serien har det hele, en skydeglad og macho lille kvindelig efterforsker, action, dødstrusler, blod, og et indviklet krimi plot som tvinger dig til at blive ved med at vende siderne. Jeg er hooked!

Hver bog har omkring 300 sider, og her halvt igennem bog 4 keder jeg mig ikke endnu.
Anbefaling hermed givet videre, trods den skam jeg føler, hvergang jeg sniger mig ud af biblioteket med et nyt bind.

1 kommentar:

 1. Edward
  - æder ikke mennesker
  - han bor i en skov
  - han er dækket af glimmerstads
  - og han kan tåle sollys
  Han er ikke en vampyr, han er en fe eller en alf ;)

  SvarSlet