lørdag den 30. juni 2012

Hvem har blokeret min bænk???

Endelig blev det vejr til lidt læsning i det fri, så efter morgenkaffen pilede jeg straks til min yndlings bænk i Botanisk Have som jeg havde savnet meget i denne regn...

Den ligger tilbagetrukket fra de store stier, under et træ med lyserøde bladspidser, og foran en lille rislende bæk...

...Og dette var synet der mødte mig:


Det er bare ikke okay!

Først overvejede jeg lidt at være ligeglad og bare kravle over... men de havde alligevel slukket for vandløbet, så jeg måtte lættere slukøret gå videre til et af mine andre steder...

Hvis man følger stien langs vandløbet, kommer man op på toppen af en høj, og der står også en god bænk...

Men der sad tre damer...

...og dem ville jeg så alligevel ikke tage billeder af, så jeg gik ned igen og erobrede bådbroen nede ved søen


Bådbroen er et virkelig godt sted at læse, især hvis man læner sin ryg op af en af de to fortøjrings pæle.... Men den er nu bedst i hverdagende, når det ikke vælter ud på den med turister der vil forevige nøkkeroserne....

...og efter en times tid fik jeg sol og turister nok, og rykkede afsides op på den høj der er tættest på drivhusene. Her er der nemlig to bænke i skyggen med en ekstraordinær udsigt.



Det bedste ved at læse i Botanisk have er de mange små stier med strategisk placerede usigtsbænke , hvor man kan sidde relativt uforstyrret, og hensynke i en anden verden, og når man engang imellem kigger op, er alt helt grønt og zen.

4 kommentarer:

  1. Dejlige billeder. Men det er da noget værre noget du ikke kunne få lov at sidde på yndlingspladsen :-/

    Men det er altså super hyggeligt du tager rundt i byen og læser i en god bog.

    Det er i hvert fald noget jeg kunne blive bedre til at gøre, for jeg kan faktisk godt li' det. Normalt er det altid bare sofaen eller sækkestolen jeg indtager herhjemme

    SvarSlet
    Svar
    1. Hey tak!

      Og ja, bliver altid enormt skuffet, når jeg ikke kan sidde lige der hvor det var planlagt, men det løser sig jo altid ;)

      Min norm er også sofaen, men engang imellem får jeg bare kabinefeber og må ud. Her i sommeren er det helt ud, men om vinteren sidder jeg i hjørnet på caféer... Der skal bare være en anden udsigt, når jeg løfter blikket fra bogen!... ja og nogenlunde behageligt at sidde.

      Slet
  2. Bænke har dog den ulempe, at det ikke altid er lige let at komme til et toilet, og cafeer har den ulempe at mange cafeer i provinsen ikke har den rigtige stemning til at sidde med en bog, man kan ikke gøre det uden at komme til at virke lidt aparte. Dog holder jeg meget af at gøre begge dele.

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg tisser altid før jeg skal ud, for ad! offentlige toiletter....
      Men synes du har ret i at der generelt er en slående mangel på cafeer med læsestemning, også i København (de findes, og jeg skal nok anbefale nogle steder når vi kommer til koldere vejr.) . I de fleste byer er der dog én café med en sofa, og hvis man føler sig lidt aparte, behøver man jo ikke tage afsted alene ;)

      Slet